بروز طاسی در اوایل بزرگسالی در حال افزایش است حتی اجداد ما هم از طاسی رنج می بردند، اما زمانی که خیلی بزرگتر از نسل فعلی بودند به آن دچار می شدند. امروزه با اینکه ریزش مو شایع تر شده، اما درمان های زیاد موقت و دائمی از جمله کاشت مو برای آن وجود دارد که با آن می توانید موهایی با رشد طبیعی و دائمی داشته باشید. برای انجام این روش باید کاندید مناسب کاشت مو باشید، به این معنی که پیش نیازهای مورد نیاز را داشته باشید.
رژیم غذایی و سبک زندگی افراد به طور مستقیم بر کیفیت موهایشان تأثیر می گذارد؛ تغذیه سالم، ورزش منظم و سبک زندگی بدون استرس می تواند سلامت بدنی و همچنین موها را بهبود ببخشد. ریزش مو برای بسیاری از افراد یک مشکل بسیار نگران کننده است و به دلایل مختلفی از جمله ژنتیک، سموم محیطی، بیماری و غیره رخ می دهد. الگوی ریزش مو شروع به ظاهر شدن می کند و ظرف چند ماه گسترده می شود، در چنین شرایطی انجام یک روش درمان مو یا کاشت مو برای فرد بسیار مهم است تا ظاهر طبیعی خود را به دست آورد.
چه افرادی بهترین کاندید برای کاشت مو هستند؟
همه ما قبول داریم که رشد مجدد موهای ریخته شده باعث بازگرداندن اعتماد به نفس در افراد خواهد شد، که همین دلیل کاشت مو را به یک روش بسیار محبوب تبدیل کرده است. با اینکه کاشت مو ایده خوبی برای بازیابی موهای از دست رفته است، اما همه نمی توانند از آن بهره ببرند و پیش نیاز انجام آن فقط داشتن ریزش مو نیست. موارد زیادی وجود دارد که متقاضی پیوند مو باید از آنها آگاه باشد و شرایطی را داشته باشد تا این روش برای او مناسب باشد، تنها یک پزشک متخصص می تواند شرایط یک کاندید مناسب کاشت مو را تایید یا رد کند. به طور معمول، مردانی که ریزش موی آنها فراتر از کلاس 3 یا بالاتر در مقیاس نوروود پیشرفت کرده است، تا زمانی که الگوی طاسی آنها تثبیت شده باشد، کاندیدای خوبی برای کاشت مو هستند. مهمترین شرایطی که یک کاندید کاشت مو باید داشته باشد، عبارتند از:
1- سن مناسب کاندید کاشت مو، بین 25 تا 65 سال
در حالی که هیچ محدودیت سنی برای متقاضیان کاشت مو وجود ندارد، اما بهترین سن برای کاندیدای کاشت مو بین ۲۵ تا ۶۵ سال می باشد. افرادی که کمتر از 25 سال دارند، هنوز روند ریزش مو را تجربه می کنند، چیزی که ممکن است پس از بزرگتر شدن تغییر کند و بیماران بالای 65 سال موهای اهدا کننده بسیار نازکی دارند و کاشت مو ممکن است در بهترین حالت خود موفقیت آمیز نباشد. فردی که کاملاً طاس است یا موهای بسیار کمی دارد نیز نمی تواند تحت جراحی کاشت مو قرار گیرد، زیرا موی کمی برای برداشت و پیوند وجود دارد. البته اگر شما بالای 65 سال سن یا کمتر از 25 سال دارید، باز هم احتمال دارد واجد شرایط کاشت مو باشید، اما باید توسط جراح متخصص بررسی شوید.
2- نقش نوع ریزش در تعیین کاندید کاشت مو
از آنجایی که همه انواع ریزش موها یکسان نیستند، بهترین کاندید برای کاشت مو کسانی هستند که از طاسی دارای الگو رنج می برند. این نوع ریزش معمولاً یک بیماری ژنتیکی است که فقط قسمت هایی از پوست سر را تحت تأثیر قرار می دهد، بنابراین قسمت هایی با موهای اهداکننده خوب در سر باقی میماند که می توان آنها را استخراج کرد. افرادی که از آلوپسی یا سایر انواع ریزش مو رنج می برند، فولیکول های مو ضعیفی برای پیوند خواهند داشت و بنابراین احتمال موفقیت کاشت مو کاهش خواهد یافت، به این معنی که کاندیدای مناسبی نیستند. برای ارزیابی میزان ریزش مو دو عامل مهم وجود دارد: شدت ریزش مو و کیفیت و کمیت موهای اهداکننده موجود. این یک گام مهم در تصمیم گیری در مورد واجد شرایط بودن یک بیمار برای کاشت مو است، زیرا برای موفقیت این روش باید منبع خوبی از فولیکول های موی سالم در دسترس باشد.
3- سلامت جسمی کاندید و تاثیر آن بر کاشت مو
از آنجایی که کاشت مو اساساً یک عمل جراحی است، متقاضی باید قبل از انجام آن در سلامت کامل باشد؛ یک سیستم ایمنی خوب به کاهش خطر عوارض کمک می کند و سرعت بهبودی را افزایش در نتیجه زمانش را کاهش میدهد. متقاضیانی که دارای بیماری هستند یا قبلا مشکل سلامتی داشتند، باید پزشک خود را در جریان کامل سابقه پزشکی خود قرار دهند. مصرف برخی داروها و رقیق کننده های خون ممکن است بر نتایج پیوند مو تأثیر بگذارند، بنابراین اگر دارویی مصرف می کنید، حتماً در جلسه مشاوره با جراح خود صحبت کنید. روش های جدید مانند روش میکروفیت متفاوت است و تهاجم کمتری دارد، اما کاندید کاشت مو همچنان باید از سلامت خوبی برخوردار باشد.
4- نوع مو یک عامل تعیین کننده در انتخاب کاندید کاشت مو
ویژگی های مو ممکن است در موفقیت پیوند تاثیر گذار باشد، عواملی مانند رنگ مو، بافت و مواج بودن یا مجعد بودن روی نتیجه کاشت مو و زیبایی آن تاثیر می گذارد. در نتیجه عواملی که در ادامه معرفی می شوند بر تایید یا رد یک کاندید کاشت مو تاثیرگذارند:
✔ تراکم مو: تراکم مو یکی از بزرگترین عوامل در تعیین اینکه چه کسی کاندید مناسب کاشت مو خواهد بود، می باشد. کسانی که تراکم موی خوبی دارند کاندیدای خوبی برای پیوند مو هستند؛ برای اینکه بتوانید فولیکول های مو مورد نیاز پیوند در سرتاسر پوست سر داشته باشید، باید تراکم موی متوسط تا زیاد داشته باشید. به طور خاص، جراحان به دنبال تراکم مناسبی از فولیکول های مو در اطراف نواحی اهداکننده پوست سر کاندید کاشت مو می گردند، به عنوان مثال در پشت و کناره های پوست سر که معمولاً به عنوان بانک مو انتخاب می شوند.
✔ بافت مو: بر اساس بافت مو، کسانی که موهای مجعد یا موج دار دارند معمولاً با استفاده از واحدهای فولیکولی کمتر، می توانند نتایج بهتری را انتظار داشته باشند. با توجه به این واقعیت که موهای فر بسیار متراکم هستند، این تصور ایجاد می شود که قسمت بیشتری از پوست سر پوشیده شده و نتیجه بهتری ایجاد می کند.
✔ ضخامت مو: مانند بافت مو، ضخامت مو می تواند تعیین کند که آیا فرد کاندید مناسب کاشت مو موفق می باشد یا خیر. کسانی که موهای ضخیمی دارند، برای داشتن جلوه زیبایی به موهای کمتری برای پیوند نیاز دارند؛ این به دلیل نفوذ کمتر نور به موها و سپس انعکاس آن از روی پوست سر است.
✔ انعطاف پذیری پوست سر: انعطاف پذیری پوست سر که به عنوان شلی پوست سر نیز شناخته می شود، چیزیست که هنگام تعیین مناسب بودن یک کاندید برای کاشت مو در نظر گرفته می شود. اگر شلی پوست سر شما کم است در این صورت برداشتن فولیکول ها از پوست سر و پیوند آنها دشوارتر خواهد بود.
✔ رنگ مو: رنگ مو نیز یکی از عواملی است که تعیین می کند تا چه حد نتیجه پیوند کارآمد باشد، این به دلیل تضاد بین رنگ مو و رنگ پوست سر است، هر چه تضاد بین این دو بیشتر باشد، طاسی آشکارتر ظاهر می شود. کسانی که رنگ مو و پوست مشابهی دارند (مانند پوست تیره و موهای تیره، یا پوست روشن و موهای روشن) نسبت به کسانی که کنتراست بالایی بین این دو دارند، به طور قابل توجهی طاسی کمتری دارند؛ این بدان معنیست که آنها معمولاً کاندیدای خوبی برای کاشت مو هستند.
5- کاندید کاشت مو باید انتظارات واقع بینانه داشته باشد
اگر می خواهید بدانید که آیا کاندیدای مناسب کاشت مو هستید یا نه، باید ذهنیتی واقع گرایانه برای کاشت مو و نتیجه دریافتی داشته باشید. اینکه کاشت موی خود را با خط موی طبیعی قبلی خود مقایسه نکنید مفید خواهد بود، همچنین روند مشاهده نتیجه نهایی کاشت مو نیازمند زمان طولانی، چیزی حدود یک سال، می باشد. علاوه بر این، در بسیاری از موارد طاسی یک فرآیند مداوم است و با بالا رفتن سن می تواند کمی ادامه یابد، بنابراین ممکن است در آینده نیاز به انجام روش های درمانی و تقویتی دیگری مانند مزوتراپی مو یا پی آر پی داشته باشید.
با درود، در شرایط خاص در سنین کمتر از 25 سال امکان انجام این روش درمانی وجود خواهد داشت اما بهتر است برای پیوند مو سن متقاضی بیشتر از 25 سال باشد.
با درود، با توجه به اینکه جهت انجام این روش درمانی نیاز به آزمایشات و بررسی های حضوری توسط پزشک می باشد، مراجعه حضوری الزامی می باشد.