کاشت مو به عنوان یکی از پرکاربرد ترین عمل های زیبایی امروزه مورد استقبال عده بسیاری از مردمی قرار گرفته که دچار طاسی یا ریزش مو شدید هستند، این افراد با استفاده از پیوند مو می توانند دارای موهایی ضخیم و در عین حال پرپشت شوند. روش های مختلف کاشت مو با تکنیک ها و تجهیزات متفاوتی انجام می شوند، اما در همه این روش ها هدف، پیوند مو در نواحی طاس سر می باشد. مانند هر روش زیبایی دیگری عوارض جانبی محدودی بعد از پیوند وجود دارد که موارد رایج آن زخم های بعد از کاشت مو، کبودی، تورم و خارش هستند.

در این مقاله قصد داریم زخم های پس از کاشت مو را مورد بررسی قرار دهیم.

زخم های پس از کاشت مو


آیا امکان ایجاد زخم در حین و پس از کاشت مو وجود خواهد داشت؟

از آنجایی که کاشت مو به صورت سرپایی انجام می گیرد، در نتیجه می توان گفت که نیازی به بستری شدن بیمار وجود ندارد، زیرا این عمل زیبایی بدون ایجاد بیهوشی در بدن صورت می گیرد. در واقع پزشک متخصص در این زمینه، نواحی از سر را که به عنوان بانک مو در نظر می گیرد (که موهای مورد نیاز برای پیوند را از آنجا برداشت می نماید) و نواحی که می خواهد تحت عمل کاشت مو قراردهد، به طور موضعی بی حس می نماید. این بی حسی موضعی باعث می شود که مراجعه کننده در حین عمل زیبایی پیوند مو دچار درد و یا سوزش در سر خود نشود. به دلیل نحوه انجام روش های کاشت مو، نمیتوان از ایجاد زخم در ناحیه برداشت و پیوند جلوگیری کرد، اما در روش های جدید مانند کاشت مو میکروفیت به دلیل استفاده از ابزار پیشرفته و برداشت واحدی فولیکول مو، اندازه این زخم ها بسیار کوچک شده و تنها قرمزی کلی به چشم می آیند.


ایجاد زخم های کوچک در حین و بعد از عمل کاشت مو مانند هر جراحی دیگری امری کاملا طبیعی می باشد و همانطور که گفته شد این زخم ها به حدی کوچک هستند که بعد از کاشت مو به راحتی و در عرض چند روز از بین می روند. برای اینکه جای زخم در روش های مختلف کاشت مو در بانک موی افراد باقی نماند می توان از پماد ترمیم زخم و التیام دهنده استفاده نمود، البته زمان این کار و پمادهای مورد استفاده باید توسط پزشک توصیه شود و باید از استفاده خودسرانه از پمادها پرهیز نمایید؛ زیرا ممکن بر عمل کاشت مو نتایج مفیدی را در بر نداشته باشد.


عوامل موثر در ایجاد زخم پس از کاشت مو

همانطور که گفته شد پیوند مو به روش های مختلفی انجام می شود که با توجه به کلینیک انتخابی، تخصص پزشک و شرایط متقاضی یکی از آنها به کار گرفته می شود. باید با حضور در جلسه های مشاوره قبل از کاشت مو از ویژگی ها، شرایط انجام و عوارض جانبی ناشی از روش پیوند مو اطلاع پیدا کرد. در واقع در عمل زیبایی کاشت مو یا از طریق برش های نواری که در پوست سر ایجاد می شود، برداشت صورت می گیرد یا گرافت های مو توسط دستگاه های مدرن از بانک مو به صورت تکی برداشته می شود تا بعد از آماده شدن در محل مورد نظر پیوند زده شود. برای اینکه بدانیم کدام روش کاشت مو عوارض کمتری  دارد، می توانیم در این مورد از پزشک خود مشاوره بگیریم؛ پزشک با توجه به نوع پوست و میزان طاسی شما می تواند تشخیص دهد که کدام روش کاشت مو برای شما مناسب تر می باشد.

عوامل موثر در ایجاد زخم پس از کاشت مو


در نتیجه روش استخراج گرافت مو از بانک مو یکی از مهمترین عوامل موثر د ایجاد زخم بعد از کاشت مو در ناحیه بانک مو می باشد. در روش های قدیمی که برداشت نواری انجام میشد، جای زخم بعد از کاشت مو بسیار بزرگ و ماندگار بود، اما در روش های جدید که برداشت به صورت فولیکولی انجام می شود زخم های ایجاد شده به اندازه قطر یک تار مو هستند که به سرعت بهبود می یابند. از طرفی زخم روی پوست سر در ناحیه ای که کاشت انجام می شود نیز به دلیل ایجاد شیارهایی برای پیوند مو ایجاد خواهد شد که باید بدانید این شیارها بسیار کوچک و به صورت نقطه ای هستند.


مشاوره رایگان مشاوره تخصصی با پزشکان مجموعه : ما با شما تماس میگیریم

در بعضی از مواقع ممکن است پزشک شما از تجربه و مهارت کافی برخوردار نباشد و عمل پیوند مو را بسیار بد انجام دهد، در این صورت ممکن است زخم های بعد از کاشت مو در سر شما بزرگتر از حد معمول خود باشد. همچنین شرایط کلینیکی که در آن زیر عمل کاشت مو قرار می گیرید می تواند تا حدود زیادی در جلوگیری از عوارض بعد از کاشت مو موثر باشد. این محیط باید کاملا بهداشتی و استریل شده باشد تا امکان ورود آلودگی به بدن شما حداقل رسیده و خطر عفونت از بین برود. اگر به این نکات دقت نمایید می توانید به راحتی پیوند مو را انجام دهید بدون اینکه بعد از عمل دچار عارضه حادی مانند عفونت شوید، زیرا عفونت می تواند زخم های بعد از کاشت مو را بدتر کند و ماندگاری جای آن را طولانی تر کند.


جای زخم ها پس از کاشت مو تا چه مدت باقی خواهند ماند؟

در واقع مدت زمان التیام زخم ها در نواحی که تحت کاشت مو قرار گرفته اند، علاوه بر اندازه و عمق زخم ها، به شرایط جسمی فرد و مراقبت های بعدی او بستگی دارد. اگر شما به عنوان کسی که کاشت مو انجام داده اید به توصیه های بعد از کاشت مو دقت نمایید و آنها را به خوبی انجام دهید می توانید مطمئن باشید که در عرض حدود یک هفته تمام عوارض جانبی از جمله زخم های بعد از کاشت مو می تواند از بین بروند. البته جای زخمی که در روش سنتی به صورت نواری در بانک مو ایجاد شده می تواند تا مدت های طولانی بر جای بماند، که برای حل این مشکل می توان از پماد های از بین برنده جای اسکار و ترمیم کننده زخم استفاده نمود و یا از تزریق رنگدانه ها در این قسمت برای از بین بردن جای زخم ناشی از بخیه استفاده کرد. در واقع مدت زمان از بین رفتن زخم بعد از کاشت مو اگر به عفونت و دلمه شدن پوست منجر نشود نهایت تا یک هفته می تواند بر جای بماند.

راهکارهای بهبود جای زخم پس از کاشت مو


جهت بهبود زخم های ایجاد شده پس از کاشت مو به چه مراقبت هایی نیاز خواهد بود؟

برای اینکه بتوانید زخم های بعد از کاشت مو ایجاد شده در پوست سر را از بین ببرید نیاز دارید که به توصیه های پزشک معالج خود عمل نمایید. نمونه ای از این توصیه ها و مراقبت های بعد از کاشت مو را برای شما در زیر عنوان می نماییم:

1. از دستکاری کردن و کندن زخم های بعد از کاشت مو اجتناب نمایید زیرا این عمل میتواند علاوه بر ماندگاری جای زخم بر روی پوست شما باعث ایجاد عفونت شود و در نتیجه عمل پیوند مو را مختل نماید. به طور کلی نباید قسمت بانک مو یا ناحیه گیرنده را تحت فشار یا مالش قرار دهید.

2. از داروهای آنتی بیوتیکی که پزشک شما بعد از پیوند مو تجویز می نماید حتما استفاده نمایید تا زخم های شما زودتر التیام پیدا نماید.

3. از پماد های موضعی بر روی زخم های خود استفاده نمایید تا زودتر شاهد خشک شدن و در نتیجه بهبودی زخم های بعد از کاشت مو شوید.

4. در دوره بهبودی بعد از کاشت مو از موادی که دارای آهن و ویتامین می باشد بیشتر استفاده نمایید؛ این مواد در رشد مو و همچنین ایجاد بهبودی زخم ها نقش به سزایی را دارا می باشند.

5. تا حد امکان از فشار بر نواحی که دارای زخم است خودداری نمایید تا این زخم ها به عفونت تبدیل نشود و بتوانید به راحتی بعد از یک هفته از این زخم ها خلاص شوید.


نظر خود را در مورد این صفحه وارد نمایید


captcha
مرادی
سلام بهترین کرم ترمیم کننده برای برداشت جای ریش چی هست
پاسخ مشاور :

با سلام، برای ترمیم محل برداشت مو در صورتی که جای زخم ها سطحی باشد می توان از کرم های لایه بردار و ترمیم پوست استفاده کرد. اما به منظور انجام این کار بهتر است با پزشک متخصص پوست و مو مشورت گردد تا پس از بررسی بهترین راهکار انتخاب شود.

021-79958